Days of Confusion

DAYS OF CONFUSION este una din cele mai cunoscute trupe românești de djent/modern progressive metal, ce a luat fiinţă în anul 2010 în București și îi are în componenţa sa pe Cezar Popescu (chitară), Cosmin Lupu (voce), Dan Ionescu(chitară) și Andrei Ilie (tobe). În funcţie de disponibilitate, s-au alăturat, la chitară bass, Robert Ursache (Proconsul), Adrian Ciuplea (Viţa de Vie) și Alex Pascu (Goodbye To Gravity). Formula a fost definitivată în septembrie 2013, prin cooptarea lui Andrei Zamfir la chitară bass.

2016, marchează plecarea lui Andrei Ilie (tobe) și înlocuierea acestuia cu Cristi Dumitrescu (Domination, Iris, ex.Voodoo) și ulterior, cu Alex Hălmagean (The Dignity Complex). La începutul lui 2017, Dan Ionescu părăsește trupa, iar în locul său, sosește Mihai Ardelean (Vița de Vie) – clape/ambient/chitară.

Trupa a obţinut până în prezent premiul pentru BEST ROMANIAN METAL NEWCOMMER 2012, (acordat de Metalhead), iar în 2014 a fost nominalizată la CEL MAI BUN HARD ROCK / HEAVY METAL (la OnAir Music Awards) și la BEST ROCK ARTIST (la premiile revistei Sunete). Trupa a lansat primul single și videoclip, „META”, pe 16 noiembrie 2012, în premieră pe BlankTV, unde a primit numeroase aprecieri pozitive.”SEEDS”, albumul de debut al trupei, a fost lansat oficial pe 29 noiembrie 2012 sub forma unui EP de 6 piese si a fost primit cu mult succes de către publicul și presa de specialitate din România și străinatate.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Al doilea single și videoclip, „BLOODSTREAM”, a fost lansat pe 23 ianuarie 2014 în cadrul unui concert în clubul The Silver Church din București, eveniment la care au fost prezente peste 600 de persoane. Piesa este o prelucrare în stil propiu a celei compuse de trupa britanica de trip-hop Stateless și a fost nominalizată la categoria „Cea mai bună piesă hard rock/heavy metal” în cadrul premiilor OnAir Music Awards 2014.

Bloodstream->https://www.youtube.com/watch?v=FijEtxp5P0I

Următorul single extras de pe albumul în lucru – „DHARKATA”, a fost lansat pe 2 aprilie 2015 în cadrul unui concert în clubul Colectiv din Bucuresti. Piesa propune o abordare muzicală și lirică diferită faţă de celelalte piese din repertoriul trupei și evidenţiaza evoluţia artistică a trupei.

Dharkata-> https://www.youtube.com/watch?v=8c00ln2Hw5U

În aprilie 2016, Days of Confusion lansează ‘Eternal Summer’ – un elogiu adus prietenilor care au pierit in incendiul de la Colectiv din 30 Octombrie 2015. Videoclipul a fost lansat pe 17 Aprilie 2016, iar single-ul a fost primul lansat împreună cu Universal Music Romania, 2016 marcând începutul colaborării dintre Days of Confusion și faimoasa casă de discuri, sub egida căreia va fi lansat și noul material discografic, programat pentru primavara anului 2017.

Eternal Summer-> https://www.youtube.com/watch?v=_UKd8O_2NJ8&feature=youtu.be

La finele lunii octombrie 2016, apare și videoclipul piesei “Memories From My Future Lives”, realizat împreună cu regizorul Cristian Pop (câștigător al premiului pentru cel mai bun scurt metraj românesc, în cadrul festivalului Next, ediția 2016).

Memories from my future lives-> https://www.youtube.com/watch?v=9vPVd9r2jj4&feature=share

În luna ianuarie 2017, trupa a anunțat lansarea primului lor LP – “Yin & Out”, odată cu primele date ale turneului de promovare a materialului. Albumul este compus având la bază un concept ce prezintă un ciclu din călătoria conștiinței umane și este însoțit de un board game tematic ce îi are ca protagoniști chiar pe membrii trupei. Design-ul grafic a fost creat în colaborare cu doi artiști plastici contemporani de renume, Matei Șerban Sandu și Dragoș Stroe, aceștia creând o serie de 12 ilustrații realizate manual ce cuprind simboluri descriptive pentru povestea din spatele fiecărei piese, iar jocul a fost conceput împreună cu una dintre cele mai de succes companii producatoare de jocuri – Kappsule Studios, urmând să existe și o variantă pentru platforme mobile, PC și Mac.

Days of Confusion în 2017 înseamnă:

Cosmin Lupu – voce/chitară

Cezar Popescu – chitară/voce

Mihai Ardelean – synth/ambient/chitară

Andrei Zamfir – chitară bas

Alex Hălmagean – tobe

 

Momente importante:

Dechidere pentru ARCH ENEMY (Suedia) – 18 ianuarie 2012

Deschidere pentru ACCEPT (Germania) – 21 octombrie 2012

LANSARE EP ”SEEDS”/ single și videoclip – “META” – 29 noiembrie 2012

Gala METALHEAD AWARDS 2012 – 31 ianuarie 2013

B’ESTFEST SUMMER CAMP – 7 iulie 2013
ROCKSTADT EXTREME FEST – 29 august 2013
Deschidere pentru QUEENSRYCHE (S.U.A.) – 20 octombrie

2013 LANSARE SINGLE ȘI VIDEOCLIP “BLOODSTREAM” – 23 ianuarie 2014

ROCKER’S CHALLENGE FESTIVAL – Gârnic, 2 mai 2014

Deschidere pentru KARNIVOOL (Australia) – 20 iunie 2014

Turneul BERGENBIER „Zilele Prieteniei” 2014
Craiova (22 iunie), Galaţi (10 august), Constanţa (16 august)

POSADA ROCK FESTIVAL – 5 septembrie 2014

ACOUSTIC ALL STARS – 10 decembrie 2014

LANSARE SINGLE ȘI VIDEOCLIP ”DHARKATA” – 2 aprilie 2015

Fire in the Park Fest, septembrie 2015
Lansare single și Videoclip ‘Eternal Summer’ – 17 Aprilie 2016

Acoustic All Stars – 5 Mai, 2016

Days of Confusion participă la proiectul “Grolsch Opening Act”, cu piesa “O viață” în colaborare cu artistul hip-hop, K-Gula, 15 Mai, 2016

Piesa “Eternal Summer”, este interpretată la Balcony TV, în varianta acustică.

Rockstadt Extreme Fest – 14 August, 2016

LANSARE SINGLE ȘI VIDEOCLIP – “Memories from my future lives”, 29 Octombrie 2016

Record Label: Universal Music Romania

Facebook: https://www.facebook.com/DAYS.OF.CONFUSION.OFFICIAL.PAGE/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSwXNodEAlm4ql7Roh2QDrQ

Vevo: https://www.youtube.com/channel/UC6Z0vnBAZYUBUAnUbpX2rkw

Website: http://www.daysofconfusion.com

 

Unde ii puteti vedea

Nu sunt evenimente

Link-uri pentru fani