CARDINAL

CARDINAL este un proiect de garage rock/psychedelic de pe litoral, născut dintr-o afinitate pentru tot ce înseamnă fuzz, low-end, riffuri hipnotice și împachetat într-o atitudine punk și do-it-yourself care le-a purtat muzica departe. Noisehead, EP-ul de debut, a fost lansat în octombrie 2016, când cei patrubăieți din trupă nu avea atunci 18 ani.

Disappearer, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pebăieți prin capitală, unde au avut primullor concert Sold Out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța; piesele de pe Disappearer, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe Noisehead, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara, cât și Belgrad și Subotica, Serbia.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Cu aer proaspăt în plămâni după o pauză creativă de aproape un an, datorată plecării la studiu în străinătate a doi dintre membri, ei au revenit cu noi concerte Sold Out în București și Constanța și cu un turneu și mai ambițios, HOMECOMING TOUR 2018, menit să promoveze noul lor single – MINOLTA. După cum spunea și Mihai Tița, „Cardinal vin să facă zgomot și să schimbe referințele, astăzi, în cazul generației lor, tot mai diverse. […] Iar chitările se întorcși se întorc zgomotos.”

Ultimul lor succes a fost pe 27 Octombrie, când au avut plăcerea deosebită de a deschide pentru Vița De Vie la Arenele Romane, unde publicul numeros le-a primit muzica psihedelică cu brațele deschise. De asemenea, ei au susținul în 2018 cel de-al doilea turneu național, care le-a purtat muzica inclusiv și în Ungaria.

Cardinal înseamnă: Victor Dadaciu  (bass şi voce), Daniel Boiangiu (chitară şi voce), Marko Krkljus (chitara), Vlad Niţă (tobe)

Facebook: https://www.facebook.com/cardinalbandcta/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClxr2XxxjSqBsInu77410dQ

Unde ii puteti vedea

Nu sunt evenimente