ROA – Rise Of Artificial

Se numesc Rise Of Artificial și au aparut în noiembrie 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag (UNU’) și Cezar Stănciulescu (Junkyard).

Premiera lor în FM s-a manifestat în dimineata de 10 noiembrie 2010, având ca esență lansarea primului single intitulat “Ne Place”, single ce s-a auzit prima dată pe Radio Guerrilla, urmând a fi preluat de către toate radio-urile din țară și din București. În prima jumătate a anului 2011, “Ne Place“ ajunge să se claseze pe prima poziție în topurile muzicale și să se transforme în cel mai difuzat cântec din fm-ul românesc. Compozițiile pieselor sunt comune și separate, în functie de inspirație. Bogdan se folosește de experiența de regizor, semnând astfel și regia videoclipurilor ROA. După trecutul glorios cu Șuie Paparude (2003-2009 ), Cezar nu va ezita nici de această dată să nu ne încânte cu binecunoscutele lui părți vocale. Din mai 2011, un nou membru se alătura trupei. Cristin Negriuc este numele lui și va răspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitară.

Pe 25 mai 2011, ROA lanseaza primul album ce se intituleaza ” ARTIFICIAL “. Un material compus din 19 track-uri, ce include si piese anterioare semnate de Junkyard, extrase de pe albumul “Arpegaut ” din 2009.

In noiembrie 2011, ROA lanseaza cel de-al II-lea videoclip din istoria trupei “Sonata In La Minor” . Single-ul nu se regaseste pe albumul “Artificial” , dar se bucura de statutul de bonus track, fiind caracterizat genului electro cu influente dubstep si hip-hop.

La începutul anului 2012, ROA lansează primul concurs de remixuri adresat tinerilor producători. “Electronique Simpatique“ extras de pe albumul “Artificial” este remixat de peste 40 de ori. Pe 4 aprilie 2012, ROA face public și videoclipul noului single.

De data aceasta avem parte de o abordare puțin diferită, dar la fel de directă, electronică sau ironica, în stilul caracteristic R.O.A.

Pe 9 iulie 2012, cei trei Rise Of Artficial lansează single-ul “D-AIA“, un cântec ce se bucură de un succes aproape la fel de mare ca și cel obținut de binecunoscutul “NE PLACE” . Videoclipul “D-AIA“ se remarcă printr-un colaj extras din concertele susținute de trupă la festivaluri precum: B’estfest, Solid Like Rock, Peninsula, dar și extrem de multe alte cadre cu personaje din lumea muzicală și media.

La începutul verii anului 2013, R.O.A. a dat-o “PE PACE”, invitând publicul și de data aceasta să îmbrățișeze beat-uri pe nisipuri.

Pe 1 august 2013 se lansează “Hands UP!!!”, single ce beneficiază de un videoclip cu imagini preluate dintr-un concert memorabil susținut la B’estFest Summer Camp. Cel mai recent album ROA s-a lansat pe 9 noiembrie 2013 și poartă numele single-ului “System Of Sound” . În luna octombrie a anului 2014, ROA dedică fanilor un nou single “Se Aude Muzica”, piesă ce se poate descărca gratuit de pe pagina de SoundCloud a trupei.

Cele mai recente videoclipuri lansate de trupă sunt “Cine Visa” și “La Răsărit “.

În prezent, cei trei ROA se pregătesc de lansarea unui nou EP.

 

www.facebook.com/roamusic

www.youtube.com/ROAOfficialChannel

 

Unde ii puteti vedea

Nu sunt evenimente

Link-uri pentru fani

Spread the wordShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+